Finans buyuk bir alan, dunya capinda gecerli bin turlu sertifikasyonu var, boyle seylere bakabilirsiniz. Udemy'den alinmis '2 saatlik x dersini tamamlamistir' turunde seyler degil, CFA, CPA tarzi seyler dediklerim. Onlari inceleyin nedir ne degildir diye.
Linkedin hesabi acin, yurt disinda ilginizi ceken sirketlerde ilginizi ceken pozisyonlarda calisan insanlarin profillerine bakin, gecmislerinde neler yapmislar, simdi neler yapiyorlar. Pozisyonlar hakkinda fikir sahibi olun. Bazisina mesaj atin, sizinkine benzer bir kariyer hedefim var kisa bir gorusme yapabiliriz miyiz diye, ama insanlara aciklama olmadan bodoslama baglanti teklifi atmayin.
Sektorde gecerliligi olan sertifikali ogrenip aldiktan ve piyasalardaki sirketleri/pozisyonlari hazirladiktan sonra 1 sayfalik cv hazirlayin (burasi ciddi, kimse oturup kenarlari bosluklu, hobilerim kitap okumak tarzi seyler yazan inefektif cv lere vakit harcamak istemiyor, ki zaten cv'ler otomatik bir tarayicidan gecip text halinde iletiliyor ik'cilara ama departman mudurleri siziz hazirladiginiz versiyonu goruyor). Hazirladiginiz bu cv yi her basvurdugunuz ilanin anahtar kelimelerini icerecek sekilde ilana uyumlu hale getirip basvurunuzu yapin. Her yere ayni cv ile basvurmayin.
Is aramak, hele ki yurt disinda kimseyi tanimadiginiz bir alanda is aramak full + full time bir istir bunu aklinizdan cikarmayin. Hedef belirleyin, o hedefe ulasmak icin sektorden alakali insanlarla tanismaya bakin, cevrenizi genisletin (bkz:
networking).
Son olarak, ilgilendiginiz ulkenin eventrbrite, meetup turu sayfalarindaki eventlere bakin, katilabildiklerinize katilin. Ne kadar fazla insan tanirsaniz o kadar isinize yarar. Networking demis miydim?
Bol sans.